Musaca gustoasa vegetariana

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume, 25 Mai 2014 | 5412 vizualizari

 

Este o alternativa delicioasa a clasicei musaca cu carne si cartofi, de altfel o bomba de calorii. Ciupercile si vinetele iau cu succes locul acestora.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 2 vinete mari
  • - 900 g ciuperci (am folosit champignon, brune si paleurotus)
  • - 4 cubulete de unt
  • - 2 cepe medii
  • - 4 catei usturoi
  • - o lingurita oregano uscat
  • - o lingurita scortisoara
  • - o lingurita busuioc uscat
  • - 100 ml sos de rosii
  • - 4 oua batute
  • - 60 ml vin alb
  • - 250 g parmezan
  • - 30 g pesmet
  • Pentru sos:
  • - 8 linguri unt
  • - 50 g faina
  • - 350 ml lapte
  • - 4 galbenusuri
  • - sare de mare
  • - piper

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca gustoasa vegetariana:

Mai intai spalati si curatati vinetele in felii de aprox. 1 cm grosime. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti la cuptor pentru 20 min. Intoarceti feliile de vinete pe ambele parti.

Intr-o tigaie adanca caliti ceapa si usturoiul fara sa se arda. Cand sunt gata adaugati ciupercile si lasati la foc mare pana se evapora toata apa lasata de acestea. Adaugati apoi vinul si ierburile aromatice si sosul de rosii. Lasati pe foc pana se evapora tot lichidul. Dupa ce este gata luati tigaia de pe foc si amestecati cu cele 4 oua batute si jumatate din cantitatea de parmezan. Amestecati bine.

Intr-o alta tigaie topiti untul si adaugati faina amestecand bine de tot. Atentie, focul trebuie sa fie mic. Turnati si laptel si amestecati pana amestecul se ingroasa. Luati de pe foc, adaugati galbenusurile si condimentati cu puna sare si piper.

Intr-o tava unsa cu unt asezati un strat de felii de vintete, adaugati sare si piper, apoi turnati tot amestecul de ciuperci. Ultimul strat va fi unul de vinete, iar peste acesta turnati sosul alb. La final nu uitati de restul de parmezan si pesmet care trebuie presarate cu grija.

Introduceti la cuptor (200 grade) pentru 40 minute. In primele 20 de minute acoperiti tava cu o folie de aluminiu, apoi spre final inalaturati-o pentru a se runemi putin in exterior.

Taiati cu grija dupa ce s-a racit putin.

O duminica frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca gustoasa vegetariana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu dovlecei